Massagestol – elektronisk massage

En massagestol är en stor fåtölj som med hjälp av elektronik masserar kroppen. De flesta massagestolar har olika program som du kan välja mellan för att på så vis kunna individanpassa massagen. Har du mycket ont i ryggen kan du exempelvis ställa in ett ryggprogram.


Massagestol

En massagestol är en investering

Vid ett stillasittande arbete är det vanligt att du får spända muskler och stela leder.

Att ha en massagestol på kontoret kan därför vara en bra investering. Anställda kan på så vis slippa värk i rygg, axlar, nacke och huvud. Kanske kan en massagestol till och med förebygga sjukskrivning, vilket kan vara mycket kostsamt för arbetsgivaren.

Massagens hälsofördelar

Det har bedrivits mycket forskning kring hälsofördelarna med massage. Forskare har kunnat konstatera att massage frisätter hormoner i kroppen, kallade oxytocin, som lugnar och ger ro. Andra hälsofördelar är att blodcirkulationen ökar och spänningar i muskler minskar.

Massage kan dessutom stärka immunförsvaret, minska stress, öka koncentrationsförmågan samt vårt välbefinnande.

Massage kan även vara mycket effektivt vid träningsvärk och smärtor i kroppen orsakat av spänningar i musklerna.

Priset är avgörande

När du ska köpa en massagestol är det viktigt att du köper bra kvalité. Billiga massagestolar innebär oftast att det är billigare komponenter inbyggda i stolen. Är det många som dagligen använder stolen ökar därför slitaget mer på en massagestol som har sämre komponenter.

För att motivera sig till att köpa en dyrare massagestol kan du räkna ut vad varje massage kostar. På ett kontor med cirka 20 anställda kan en massage kosta sex kronor. Ju fler som använder stolen och ju fler anställda företaget har desto billigare bli en massagestol i längden.

Hyra massagestol

Är du inte intresserad av att köpa en massagestol för dyra pengar finns det flera olika företag som hyr ut massagestolar för ett överkomligt månadspris. Priset varierar beroende på vilken typ av massagestol du väljer men betalar du 500 kronor i månaden får du en riktigt bra massagestol med många olika funktioner.

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du börjar använda din massagestol. Här kan du läsa mer om när du inte bör använda en massagestol och vad som är bra att tänka på.

Massagedyna – ett alternativ

Vill du inte köpa en massagestol kan du istället köpa en så kallad massagedyna. En massagedyna är mycket mindre än en massagestol och kan sättas på vilken stol som helst. Det går att köpa en massagedyna i alla olika prisklasser från 200 kronor till upp mot 3000 kronor.

Läs mer om massagedynor här.